Fesleğen
Kurutulmuş fesleğen yaprakları hoş, tatlı ve sıcak bir aromaya sahip olup, hafif baharatlı bir tada sahiptir. Fesleğen, nane ailesine ait bir bitkidir. Bazı insanlar onu soğuk algınlığı, baş ağrısı, su tutma ve böbrek problemleri için kullanır. Fitoterapide, fesleğen çayı emziren anneler tarafından anne sütünü artırmak ve kan dolaşımını artırmak için kullanılır. Bazı kültürlerde, fesleğen yaprakları böceklerin neden olduğu kaşıntı ve şişliği azaltır.
Kurutulmuş fesleğen, çeşitli etler, balıklar, salatalar ve sosları tatlandırmak için kullanılır. Kurutulmuş fesleğen çayı genellikle uyarıcı bir bitki çayı olarak kullanılır. Her bir fincan (250 ml) için 2 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen ekleyin, üzerine kaynar su dökün ve damak zevkinize göre 4 ila 8 dakika bekletin. Fesleğen, pesto için bir temel olarak kullanılır ve salatalara, makarnalara, pizzalara ve diğer yemeklere belirgin bir tat katar.
Ambalaj: 250g, 500g ve dökme